Laatste nieuws

20 aug 2020
Dat is een tablet specifiek voor ouderen. Met de Compaan hebben inwoners niet alleen contact met zorgmedewerkers en mantelzorgers.
19 jun 2020
Wij zijn gestart met het leveren van zorg-op-afstand door middel van beeldzorg met de Compaan tablet. Dat is een tablet specifiek voor ouderen.
18 mei 2020
De samenwerkende organisaties van Thuis in de Kern bieden sinds kort zorg-op-afstand. Dit doen zij met de Compaan. Een tablet die specifiek voor ouderen is.
06 mei 2020
Afgelopen zaterdag vertelde Nico de Pijper (directeur-bestuurder van Zorgwaard) bij Omroep Hoeksche Waard over het inzetten van beeldzorg bij ouderen in de Hoeksche Waard.
24 apr 2020
100 Hoeksche Waarders met een zorgvraag krijgen binnenkort digitaal zorg (beeldzorg) aangeboden

De wereld verandert. De echte bejaardenhuizen bestaan niet meer en de plaatsen in de verzorgingshuizen zijn steeds schaarser.

Het steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen is ook in de Hoeksche Waard een feit. Maar wat is daarvoor nodig? Op technisch vlak, maar nog meer op het persoonlijke vlak voor de gebruikers en zorgprofessionals. Vanuit het project Slim Langer Thuis worden in de Hoeksche Waard de komende jaren E-health oplossingen in gebruik genomen. Hierbij wordt intensief samengewerkt met inwoners en zorg- en welzijnspartijen.

Onder Slim Langer Thuis vallen 10 projecten:

Klik op het project voor meer informatie.

Gerco Vijfhuize
E-mailadres:
g.vijfhuize@zorg-waard.nl

Om te kunnen komen tot brede implementatie van toepassingen op het gebied van E-health die toegevoegde waarde creëren voor cliënt en zorgaanbieder, is het belangrijk dat we werken in één digitale omgeving. Een digitale omgeving die voor iedereen (cliënten en zorgmedewerkers) goed te bereiken, die diverse oplossingen van verschillende leveranciers aan elkaar koppelt en die alle zorgaanbieders ook gebruiken. In de Hoeksche Waard hebben wij gekozen voor het Open Care Connect (OCC) systeem.