Laatste nieuws

20 sep 2023
Ontdek hoe (technologische) hulpmiddelen u helpen langer zelfstandig te blijven!
10 mei 2023
Op donderdag 1 juni vindt de tweede KLEP-lunch plaats. Leer tijdens een gezellige lunch van collega's over welke zorgtechnologieën en hulpmiddelen zij gebruiken, wat hun ervaringen zijn en wat het oplevert. Binnen 1,5 uur ben je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 
29 mrt 2023
Gisteren, dinsdag 28 maart, organiseerden wij onze eerste KLEP-lunch. Tijdens deze bijeenkomst konden professionals in zorg en welzijn kennismaken met slimme (technologische) hulpmiddelen, die het werk leuker en makkelijker maken. En die cliënten ondersteunen in hun zelfredzaamheid. Zij konden komen Kijken, Leren en Proberen (KLEP) wat technologie kan betekenen.
15 feb 2023
Voor een toekomstbestendige zorg is innovatie hard nodig! ‘Innoveren kan je niet alleen, innoveren doe je samen. Je brainstormt met elkaar, je deelt ervaringen met elkaar en leert van elkaar. Met onze KLEP-lunches geven we je hier alle ruimte voor. De eerste lunch is op dinsdag 28 maart. Ben jij erbij?
06 feb 2023
Werk jij in zorg en welzijn? Ben je benieuwd naar welke slimme (technologische) hulpmiddelen collega-organisaties in de Hoeksche Waard gebruiken, die het werk leuker en makkelijker maken? En die cliënten ondersteunen in hun zelfredzaamheid? Kom dan naar de KLEP-lunch. Tijdens deze lunches kan je komen Kijken, Leren en Proberen (KLEP).

De wereld verandert. De echte bejaardenhuizen bestaan niet meer en de plaatsen in de verzorgingshuizen zijn steeds schaarser.

Het steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen is ook in de Hoeksche Waard een feit. Maar wat is daarvoor nodig? Op technisch vlak, maar nog meer op het persoonlijke vlak voor de gebruikers en zorgprofessionals. Vanuit het project Slim Langer Thuis worden in de Hoeksche Waard de komende jaren E-health oplossingen in gebruik genomen. Hierbij wordt intensief samengewerkt met inwoners en zorg- en welzijnspartijen.

Onder Slim Langer Thuis vallen 10 projecten:

Klik op het project voor meer informatie.

Gerco Vijfhuize
E-mailadres:
g.vijfhuize@zorg-waard.nl

Om te kunnen komen tot brede implementatie van toepassingen op het gebied van E-health die toegevoegde waarde creëren voor cliënt en zorgaanbieder, is het belangrijk dat we werken in één digitale omgeving. Een digitale omgeving die voor iedereen (cliënten en zorgmedewerkers) goed te bereiken, die diverse oplossingen van verschillende leveranciers aan elkaar koppelt en die alle zorgaanbieders ook gebruiken. In de Hoeksche Waard hebben wij gekozen voor het Open Care Connect (OCC) systeem.