Thuis geven

Wij geloven in een inclusieve, sociaal en verbonden samenleving waarin iedereen kan meedoen, iedereen tot zijn recht komt en zijn talenten benut. Een vitale samenleving, waarin mensen in hun eigen vertrouwde omgeving zelfstandig oud kunnen worden met een goede kwaliteit van leven.

Maar ook een samenleving waar jongeren zich thuis voelen en gezinnen een toekomst zien voor hun kinderen. Een gemeenschap waar mensen voor elkaar klaar staan wanneer dat nodig is. Wat inwoners zelf kunnen, doen zij zelf.

Samen met inwoners, ondernemers en andere relevante partijen uit de lokale gemeenschap helpen wij kwetsbaren wanneer zij dat nodig hebben. In de Hoeksche Waard valt niemand tussen wal en schip.

Dit is geen utopie. Het zit in onze cultuur om elkaar te helpen. Van dorp tot buurtschap; het nabuurschap in de kernen is op het eiland van oudsher sterk ontwikkeld. Je dopt je eigen boontjes, maar als dat even niet lukt dan help je elkaar. Solidariteit en zelfredzaamheid zijn vrijwel vanzelfsprekende waarden in de Hoeksche Waard.

Als zorgorganisaties weten wij dat maar al te goed. Wij komen voort uit deze lokale samenleving en zijn er nog steeds volledig mee verbonden. Onze medewerkers en vrijwilligers zijn er geworteld, onze cliënten zijn er thuis.

Image

Lutine Vermeij-Stolk (Heemzicht), Nico de Pijper (Zorgwaard) en Trix van Os (Alerimus)

‘Thuis in de Kern als samenwerkingsverband is gestart vanuit onze organisaties, maar het is bovenal een uitnodiging aan anderen om de krachten te bundelen. Als gevolg van de dubbele vergrijzing en het feit dat iedereen zo veel en zo lang mogelijk eigen regie wil houden en zelfstandig wil blijven wonen, verschuift onze rol meer van binnen naar buiten.’