Laatste nieuws

31 mrt 2022
De Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard (SPHW) en thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland werken sinds kort in de Hoeksche Waard samen.
30 mrt 2021
Vanaf 1 april gaat de Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard (SPHW) de ongeplande nachtzorg verzorgen vo
01 feb 2021
De Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard (SPHW) levert in de Hoeksche Waard 24-uurs zorg door middel van personenalarmering.

SPHW

De Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard is in 2011 ontstaan vanuit de gezamenlijke behoefte van Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard om de ongeplande (nacht)zorg efficiënter te organiseren. Iedere inwoner van de Hoeksche Waard die behoefte heeft aan personenalarmering kan bij SPHW een abonnement afsluiten. SPHW levert de alarmeringsapparatuur en zorgt er voor dat na een alarmering de juiste opvolging wordt ingeschakeld.

Afhankelijk van de wens van de cliënt wordt de opvolging verzorgd door iemand uit het eigen netwerk van de cliënt of door een professionele zorgmedewerker. De professionele opvolging werkt ’s nachts vanuit 1 zorglocaties in Klaaswaal, vanaf hier kunnen we binnen een half uur overal zijn. Overdag zijn het de wijkteams die op het alarm afgaan.

Door de snelle vergrijzing groeit de behoefte aan personenalarmering. Daarnaast zoeken zorgorganisaties steeds meer de samenwerking om de nachtelijke zorg te kunnen blijven leveren. Zo werkt SPHW al samen met Careyn en lopen er ook gesprekken met andere zorgorganisaties om de opvolging in de nacht samen goed te organiseren en betaalbaar te houden. Uitgangspunt daarbij is - en blijft - dat iedere inwoner van de Hoeksche Waard er op mag vertrouwen dat in noodgevallen de juiste hulp snel ter plaatse is.

Meer informatie over SPHW en haar dienstverlening vindt u op www.sphw.nl

 

Vivianne van der Heiden
Telefoon:
078-610 7305
E-mailadres:
v.vanderheiden@sphw.nl