20 sep 2023 - 17:12
Ontdek hoe (technologische) hulpmiddelen u helpen langer zelfstandig te blijven!
29 jun 2023 - 14:02
Vandaag heeft de gemeente een nieuw contract afgesloten voor het verzorgen van logeerzorg. Alerimus gaat samen met haar zorgpartners Cavent, Heemzicht en Zorgwaard op meerdere plekken in de gemeente logeerzorg bieden. Wethouder Blaak-van de Lagemaat (Zorg en Welzijn): “Met dit nieuwe contract maken we logeerzorg mogelijk in meerdere kernen in de Hoeksche Waard. En door aansluiting van Cavent kunnen we niet alleen ouderen een logeerplek bieden, maar ook mensen met een verstandelijke beperking. Een hele belangrijke en waardevolle toevoeging, vind ik.”
10 mei 2023 - 12:14
Op donderdag 1 juni vindt de tweede KLEP-lunch plaats. Leer tijdens een gezellige lunch van collega's over welke zorgtechnologieën en hulpmiddelen zij gebruiken, wat hun ervaringen zijn en wat het oplevert. Binnen 1,5 uur ben je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 
29 mrt 2023 - 12:08
Gisteren, dinsdag 28 maart, organiseerden wij onze eerste KLEP-lunch. Tijdens deze bijeenkomst konden professionals in zorg en welzijn kennismaken met slimme (technologische) hulpmiddelen, die het werk leuker en makkelijker maken. En die cliënten ondersteunen in hun zelfredzaamheid. Zij konden komen Kijken, Leren en Proberen (KLEP) wat technologie kan betekenen.
16 feb 2023 - 9:45
In augustus start er een nieuwe erkende mbo-opleiding in de Hoeksche Waard: het brede basisjaar zorg en welzijn. Tijdens het brede basisjaar leren de studenten via werkplekleren meerdere werkvelden en kanten van zorg en welzijn kennen. Aan het einde van het eerste jaar maken zij dan een keuze maken voor de richting waarin ze verder willen leren. Op dinsdag 7 en woensdag 8 maart aanstaande organiseren wij informatiebijeenkomsten over deze nieuwe opleiding. Kom jij ook?
15 feb 2023 - 8:03
Voor een toekomstbestendige zorg is innovatie hard nodig! ‘Innoveren kan je niet alleen, innoveren doe je samen. Je brainstormt met elkaar, je deelt ervaringen met elkaar en leert van elkaar. Met onze KLEP-lunches geven we je hier alle ruimte voor. De eerste lunch is op dinsdag 28 maart. Ben jij erbij?
09 feb 2023 - 12:00
Woensdagmiddag 8 februari ontvangen 10 nieuwe zorgmedewerkers hun welverdiende mbo-certificaat niveau 2 'Individuele basiszorg verlenen'. Met dit certificaat op zak stromen 9 kandidaten door naar een beroepsbegeleidende leerweg (bbl) opleiding bij Zorgcampus Hoeksche Waard.
06 feb 2023 - 9:59
Werk jij in zorg en welzijn? Ben je benieuwd naar welke slimme (technologische) hulpmiddelen collega-organisaties in de Hoeksche Waard gebruiken, die het werk leuker en makkelijker maken? En die cliënten ondersteunen in hun zelfredzaamheid? Kom dan naar de KLEP-lunch. Tijdens deze lunches kan je komen Kijken, Leren en Proberen (KLEP).
16 jan 2023 - 14:14
Wil jij werken (en leren) in de zorg? Of wil je vanaf augustus een praktische mbo-opleiding in de zorg volgen in de Hoeksche Waard? Kom dan naar deze bijeenkomst.
21 nov 2022 - 8:13
Zorgcampus Hoeksche Waard en Albeda Zorgcollege starten in september 2023 met een nieuwe erkende mbo-opleiding in de Hoeksche Waard: het breed basisjaar zorg en welzijn.
28 sep 2022 - 16:35
1 telefoonnummer voor alle verwijzers voor vragen over kortdurend verblijf in de Hoeksche Waard
27 sep 2022 - 14:56
Woensdag 21 september organiseerden wij het tweede mini-symposium Thuis in de Kern. Dit keer was het thema Samen dromen, samen doen!