Ingediend door Katelijn op wo, 02/15/2023 - 08:03

KLEP-lunches; want innoveren doe je samen
Voor een toekomstbestendige zorg is innovatie hard nodig! ‘Innoveren kan je niet alleen, innoveren doe je samen. Je brainstormt met elkaar, je deelt ervaringen met elkaar en leert van elkaar. Door informatie te delen en met elkaar door te praten, ontstaat creativiteit en dat is nodig om in oplossingen te denken.’, aldus Maartje Vermeer.

Aanrader
Maartje is in Breda werkzaam bij het GET-lab en docent van Avans Hogeschool. In het GET-lab kunnen professionals uit zorg en welzijn ervaren hoe je technologie op een waardevolle manier inzet in zorg en welzijn voor bijvoorbeeld ouderen. Maartje: ‘Het GET-lab is een plek waar mensen inspiratie op doen, ervaren hoe technologische hulpmiddelen werken en met elkaar in gesprek gaan over wat er aan hulpmiddelen is en vooral ook wat er nodig is in de toekomst. De KLEP-lunches in de Hoeksche Waard zijn vergelijkbaar. Ik raad professionals met interesse in (technologische) hulpmiddelen aan om naar die lunches te gaan.’ 

Unieke bijeenkomsten
De KLEP-lunches worden georganiseerd door het samenwerkingsverband Thuis in de Kern. Hierin werken Alerimus, Careyn, Heemzicht, Zorgwaard en gemeente Hoeksche Waard samen. Het idee van de lunches is bij hen gekomen door werkbezoeken aan het GET-lab en de workshops van Maartje. De samenwerkingspartners wilden ook de uitwisseling van informatie organiseren. ‘De KLEP-lunches in de Hoeksche Waard vind ik uniek. Ik ken weinig plekken in het land waar vanuit zorgorganisaties en gemeente ruimte wordt gegeven en geld wordt geïnvesteerd in het delen van kennis op het gebied van innovaties in zorg en welzijn.’, aldus Maartje. 

Slimme snufjes en lekkere broodjes
Elk kwartaal wordt er een KLEP-lunch georganiseerd. Elke bijeenkomst staan 3 (technologische) hulpmiddelen centraal, die het werk makkelijker en leuker maken en de cliënten ondersteunen in hun zelfraadzaamheid.  Tijdens een lekkere (gratis) lunch krijg je informatie over de hulpmiddelen; je gaat er over kleppen met elkaar. En je gaat leren van ervaringen van andere zorgorganisaties en je mag zelf middelen proberen. Klep staat dus voor Kijken, Leren en Proberen. Binnen 1 uur ben je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Eerste KLEP-lunch op dinsdag 28 maart aanstaande
Dinsdag 28 maart aanstaande is de 1e KLEP-lunch. De lunch is van 13 tot 14 uur en vindt plaats in  de Open Waard (Zoomwijckplein 11 in Oud- Beijerland). Deelname is gratis.

Voor wie?
Iedereen die werkt in zorg en welzijn in de Hoeksche Waard en geïnteresseerd is in (technologische) hulpmiddelen is van harte welkom. 

Aanmelden?
Mail naar t.v.alphen@heemzicht.nl