24 sep 2021 - 15:32

Veel mensen zorgen voor een naaste. Die zorg, het mantelzorgen, geeft men met liefde maar kan soms - lichamelijk en geestelijk - belastend zijn. Gelukkig kun je als mantelzorger af en toe even op adem komen. Je naaste is in goede handen in wijkpension Zoomwijck van Alerimus, waar alle faciliteiten zijn voor een goede opvang. Bert (81) gaat er af en toe naartoe.

28 jun 2021 - 9:50

Wil je weten wat logeerzorg is? Onze collega's Henri, Lotte en Diana leggen het uit in dit filmpje. Ook geven ze je een kijkje op de locatie waar logeerzorg aangeboden wordt. 

14 mei 2021 - 8:26
Vanaf 1 mei 2019 kunnen inwoners van de Hoeksche Waard gebruik maken van logeerzorg. Bij logeerzorg wordt de zorg voor een inwoner, in goed overleg met de mantelzorger, tijdelijk helemaal overgenomen door zorgmedewerkers. Het project Logeerzorg is geëvalueerd door de DSP Groep en daaruit blijkt dat mantelzorgers en hun naasten logeerzorg zeer waarderen. En dat deze manier van zorg op meerdere vlakken een positieve uitwerking heeft op mantelzorgers en de naasten waar zij voor zorgen. Met als belangrijkste resultaat een verbetering van de ervaren kwaliteit van leven. Daarnaast blijkt uit de maatschappelijke kosten-baten analyse dat logeerzorg meer geld bespaart (opbrengt) dan het kost. ”Logeerzorg scoort dus positief op vele vlakken. En daar zijn we trots op.”, aldus Joanne Blaak-van de Lagemaat (wethouder Zorg & Welzijn).
11 mei 2021 - 9:18

Zorgorganisaties Alerimus, Cavent, Careyn, Heemzicht en Zorgwaard introduceren woensdag 12 mei samen de Zorgcampus Hoeksche Waard. Met dit initiatief bundelen zij de krachten om de instroom van nieuwe zorgmedewerkers te stimuleren. Naast het aanbieden van stage en leerwerktrajecten in de Hoeksche Waard worden er vanuit de zorgcampus ook workshops, klinische lessen en netwerkbijeenkomsten georganiseerd.