Laatste nieuws

16 jan 2023
Wil jij werken (en leren) in de zorg? Of wil je vanaf augustus een praktische mbo-opleiding in de zorg volgen in de Hoeksche Waard? Kom dan naar deze bijeenkomst.
21 nov 2022
Zorgcampus Hoeksche Waard en Albeda Zorgcollege starten in september 2023 met een nieuwe erkende mbo-opleiding in de Hoeksche Waard: het breed basisjaar zorg en welzijn.
15 sep 2022
Op woensdag 31 augustus was de eerste bijeenkomst Zorgcampus HW Live. Tijdens deze bijeenkomst konden geïnteresseerden in werken in de zorg persoonlijk kennismaken met Zorgcampus HW. De opkomst was groot, zo’n 60 belangstellenden hebben inspiratie voor en informatie gekregen over werken in de zorg in de Hoeksche Waard.
22 jun 2022
Wil jij werken in de zorg in de Hoeksche Waard? Kies dan voor de allerleukste plek: Zorgcampus HW. Bij ons kun je niet alleen terecht als je al een zorgopleiding hebt afgerond. Ook voor een stageplek, leerwerktraject en omscholingstrajecten ben je van harte welkom.
16 jun 2022
Op woensdagmiddag 15 juni ontvingen 9 gemotiveerde zorgmedewerkers in opleiding het mbo-certificaat niveau 3 ‘Individuele zorg verlenen’. Deze zij-instromers gaan nu met een BBL-traject aan de slag bij één van zorgorganisaties in de Hoeksche Waard. Wil jij ook versneld omscholen naar werken in de zorg? Meld je aan voor de 3e groep die start in november.

De zorgsector in de Hoeksche Waard wordt geconfronteerd met een sterk groeiende vraag naar (ouderen)zorg, terwijl de beroepsbevolking de komende jaren gaat krimpen.

Deze problematiek speelt ook in meer of mindere mate in omliggende regio’s, waardoor ervaren zorgprofessionals ruime keuze hebben uit banen bij verschillende werkgevers. Deze spanning op de arbeidsmarkt werd de afgelopen jaren in toenemende mate ook voelbaar op de markt voor stages en leerwerktrajecten. Naast de instroom van nieuwe medewerkers, vormt ook de uitstroom van bestaande medewerkers een groeiende uitdaging.

Vergrijzing van het personeelsbestand is hierin een belangrijke factor, maar ook het kiezen voor een andere baan (al dan niet buiten de zorgsector) is een reden. In het project Zorgcampus Hoeksche Waard werken de zorgorganisaties op het eiland samen om instroom van nieuwe medewerkers te stimuleren. Daarnaast werken we met elkaar ook aan het behouden van huidige medewerkers voor de zorgsector op het eiland. Kijk op de website zorgcampushw.nl voor meer informatie.

 

Ingrid van Ellen
E-mailadres:
I.vanEllen@careyn.nl

Deelprojecten:

Slagroom op de taart van het onderwijsprogramma

Uiteraard spannen onze praktijkopleiders zich maximaal in om onze stagiaires goed te begeleiden.

Student doet bredere ervaring op en kan bewustere keuze maken voor baan die bij hem past

Als student kies je vaak op jonge leeftijd al voor een specifieke richting binnen de zorg.