Laatste nieuws

29 mrt 2023
Gisteren, dinsdag 28 maart, organiseerden wij onze eerste KLEP-lunch. Tijdens deze bijeenkomst konden professionals in zorg en welzijn kennismaken met slimme (technologische) hulpmiddelen, die het werk leuker en makkelijker maken. En die cliënten ondersteunen in hun zelfredzaamheid. Zij konden komen Kijken, Leren en Proberen (KLEP) wat technologie kan betekenen.
16 feb 2023
In augustus start er een nieuwe erkende mbo-opleiding in de Hoeksche Waard: het brede basisjaar zorg en welzijn. Tijdens het brede basisjaar leren de studenten via werkplekleren meerdere werkvelden en kanten van zorg en welzijn kennen. Aan het einde van het eerste jaar maken zij dan een keuze maken voor de richting waarin ze verder willen leren. Op dinsdag 7 en woensdag 8 maart aanstaande organiseren wij informatiebijeenkomsten over deze nieuwe opleiding. Kom jij ook?
15 feb 2023
Voor een toekomstbestendige zorg is innovatie hard nodig! ‘Innoveren kan je niet alleen, innoveren doe je samen. Je brainstormt met elkaar, je deelt ervaringen met elkaar en leert van elkaar. Met onze KLEP-lunches geven we je hier alle ruimte voor. De eerste lunch is op dinsdag 28 maart. Ben jij erbij?
09 feb 2023
Woensdagmiddag 8 februari ontvangen 10 nieuwe zorgmedewerkers hun welverdiende mbo-certificaat niveau 2 'Individuele basiszorg verlenen'. Met dit certificaat op zak stromen 9 kandidaten door naar een beroepsbegeleidende leerweg (bbl) opleiding bij Zorgcampus Hoeksche Waard.
16 jan 2023
Wil jij werken (en leren) in de zorg? Of wil je vanaf augustus een praktische mbo-opleiding in de zorg volgen in de Hoeksche Waard? Kom dan naar deze bijeenkomst.

De zorgsector in de Hoeksche Waard wordt geconfronteerd met een sterk groeiende vraag naar (ouderen)zorg, terwijl de beroepsbevolking de komende jaren gaat krimpen.

Deze problematiek speelt ook in meer of mindere mate in omliggende regio’s, waardoor ervaren zorgprofessionals ruime keuze hebben uit banen bij verschillende werkgevers. Deze spanning op de arbeidsmarkt werd de afgelopen jaren in toenemende mate ook voelbaar op de markt voor stages en leerwerktrajecten. Naast de instroom van nieuwe medewerkers, vormt ook de uitstroom van bestaande medewerkers een groeiende uitdaging.

Vergrijzing van het personeelsbestand is hierin een belangrijke factor, maar ook het kiezen voor een andere baan (al dan niet buiten de zorgsector) is een reden. In het project Zorgcampus Hoeksche Waard werken de zorgorganisaties op het eiland samen om instroom van nieuwe medewerkers te stimuleren. Daarnaast werken we met elkaar ook aan het behouden van huidige medewerkers voor de zorgsector op het eiland. Kijk op de website zorgcampushw.nl voor meer informatie.

 

Ingrid van Ellen
E-mailadres:
I.vanEllen@careyn.nl

Deelprojecten:

Slagroom op de taart van het onderwijsprogramma

Uiteraard spannen onze praktijkopleiders zich maximaal in om onze stagiaires goed te begeleiden.

Student doet bredere ervaring op en kan bewustere keuze maken voor baan die bij hem past

Als student kies je vaak op jonge leeftijd al voor een specifieke richting binnen de zorg.