Laatste nieuws

11 mei 2021

Zorgorganisaties Alerimus, Cavent, Careyn, Heemzicht en Zorgwaard introduceren woensdag 12 mei samen de Zorgcampus Hoeksche Waard.

De zorgsector in de Hoeksche Waard wordt geconfronteerd met een sterk groeiende vraag naar (ouderen)zorg, terwijl de beroepsbevolking de komende jaren gaat krimpen.

Deze problematiek speelt ook in meer of mindere mate in omliggende regio’s, waardoor ervaren zorgprofessionals ruime keuze hebben uit banen bij verschillende werkgevers. Deze spanning op de arbeidsmarkt werd de afgelopen jaren in toenemende mate ook voelbaar op de markt voor stages en leerwerktrajecten. Naast de instroom van nieuwe medewerkers, vormt ook de uitstroom van bestaande medewerkers een groeiende uitdaging.

Vergrijzing van het personeelsbestand is hierin een belangrijke factor, maar ook het kiezen voor een andere baan (al dan niet buiten de zorgsector) is een reden. In het project Zorgcampus Hoeksche Waard werken de zorg-organisaties op het eiland samen om instroom van nieuwe medewerkers te stimuleren. Daarnaast werken we met elkaar ook aan het behouden van huidige medewerkers voor de zorgsector op het eiland.