Laatste nieuws

16 feb 2022
In de Huiskamers van de Wijk werken we met verschillende partijen samen. Hoe we dat doen, beschrijven we in verschillende artikelen.
31 jan 2022
De Huiskamers van de Wijk organiseren rondom Valentijnsdag de kleurplatenactie ‘Een hart voor de wijk’. Doe jij mee?
14 okt 2021
Zorgaanbieders Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard hebben, verdeeld over hun locaties, 5 Huiskamers van de Wijk. Alle inwoners - jong en oud, wel of geen zorgvraag - zijn hier van harte welkom. Om binnen te lopen voor een kopje koffie/thee, om met iemand af te spreken, deel te nemen aan een activiteit of zelf een activiteit te organiseren. Om het activiteitenaanbod van alle locaties zichtbaar te maken en de mogelijkheden van de huiskamers toe te lichten, staat sinds vandaag alle informatie gebundeld op 1 handige website: www.huiskamervandewijk.nl. 

De Huiskamers van de Wijk zijn van en voor iedereen

Een plek voor iedereen, jong en oud, waar je even een praatje kunt maken, andere mensen ontmoet, een activiteit organiseert of bezoekt; dat zijn de Huiskamers van de Wijk. De Huiskamers van de Wijk zijn niet van de zorgorganisaties, maar van en voor iedereen in de buurt.

5 locaties
We hebben in de Hoeksche Waard nu 5 Huiskamers van de Wijk, verdeeld over locaties van Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard: Int Voorste (Piershil), Rembrandt (Oud-Beijerland), Wijkhuis (Numansdorp), Wijckplein (Oud-Beijerland) en Zomerplein (Puttershoek).

6 pijlers
De Huiskamers van de Wijk zijn niet allemaal hetzelfde, want wat er gebeurt is afhankelijk van waar inwoners van dat dorp of die wijk behoefte aan hebben. Wel kunnen we zeggen dat voor iedere Huiskamers van de Wijk de volgende pijlers gelden: gastvrije locatie, activiteiten, helpende handen, sociaal vangnet, vervoer en digitaal netwerk. Een toelichting per pijler lees je hiernaast. 

6 pijlers huiskamer van de wijk

 

Heeft u een vraag of wilt u een bijdrage leveren aan de Huiskamer van de Wijk?
Neem contact op met Diane den Tuinder. 
 

De Huiskamers van de Wijk zijn niet allemaal hetzelfde, want wat er gebeurt is afhankelijk van waar inwoners van dat dorp of die wijk behoefte aan hebben. Wel kunnen we zeggen dat voor iedere Huiskamers van de Wijk 6 pijlers gelden. 

Onze huiskamers van de wijk zijn van en voor iedereen! Om een beeld te schetsen van een moment in één van de huiskamers hebben we een kort verhaal gemaakt.