Ingediend door Katelijn op do, 02/16/2023 - 09:45

Zorgcampus Hoeksche Waard en Albeda Zorgcollege starten in augustus 2023 met een nieuwe erkende mbo-opleiding in de Hoeksche Waard: het brede basisjaar zorg en welzijn. Tijdens het brede basisjaar leren de studenten via werkplekleren meerdere werkvelden en kanten van zorg en welzijn kennen. Aan het einde van het eerste jaar kunnen de studenten dan een keuze maken uit één van de drie opleidingen: Verzorgende-IG, Maatschappelijke zorg of Mbo-verpleegkunde. Op dinsdag 7 en woensdag 8 maart aanstaande organiseren wij informatiebijeenkomsten over deze nieuwe opleiding. Op dinsdag 7 maart ben je tussen 16.00 en 20.00 uur van harte welkom in ‘t Huys ’t Hoecke (Zomerplein 15 in Puttershoek). Op woensdag 8 maart staan we tussen 16.00 en 20.00 uur klaar om al je vragen te beantwoorden in de Open Waard (Zoomwijckplein 11 in Oud-Beijerland).

Nieuw in de Hoeksche Waard
De opleiding start in augustus 2023 en is de eerste mbo-opleiding zorg en welzijn in de Hoeksche Waard. In het eerste studiejaar gaan de studenten vrijwel direct leren in de praktijk en wisselen zij drie keer van praktijkplaats bij de betrokken zorgorganisaties. Hierdoor komen zij in aanraking met het vakgebied van verpleegkundige zorg, verzorging (ouderenzorg) en maatschappelijk zorg (woon-begeleiding en dagbesteding voor ouderen en mensen met een (verstandelijke) beperking). Zo oriënteren zij zich op wat ze zelf willen en kunnen.

Naast deze vorm van praktijkonderwijs (twee dagen per week) krijgen de studenten twee dagen per week les op een locatie van de Zorgcampus in de Hoeksche Waard. Docenten van Albeda Zorgcollege geven daar les aan de hand van beroepssituaties en experts uit het werkveld geven gastcolleges. Daarnaast volgen de studenten één dag per week algemene vakken (bijvoorbeeld Nederlands, Engels en studieloopbaan-begeleiding) bij Albeda Zorgcollege in Rotterdam.

Erkende bol-opleiding
Het brede basisjaar is een erkende bol-opleiding (beroepsopleidende leerweg). Aan het einde van het eerste basisjaar volgt een studieadvies voor één van de drie opleidingen: Verzorgende-IG, Maatschappelijke zorg of Mbo-verpleegkundige. Studenten kunnen de opleiding vervolgen als bol-student, maar in het tweede jaar kan ook gekozen worden voor een bbl-overeenkomst (beroepsbegeleidende leerweg).

Informatiebijeenkomsten op 7 en 8 maart
Wie meer wil weten over de nieuwe opleiding is van harte welkom bij één van onze informatie-bijeenkomsten:
-    Dinsdag 7 maart ben je van harte welkom in ‘t Huys ’t Hoecke (Zomerplein 15 in Puttershoek).
-    Woensdag 8 maart zien we je graag in de Open Waard (Zoomwijckplein 11 in Oud-Beijerland).

Beide bijeenkomst vinden plaats tussen 16.00 en 20.00 uur. Op elke locatie zijn medewerkers van Zorgcampus HW en Albeda Zorgcollege aanwezig om meer te vertellen over de opleiding en vragen te beantwoorden. Meer weten, maar niet in de gelegenheid om 7 of 8 maart te komen? Mail naar contact@zorgcampushw.nl. Dan nemen wij contact met je op.

Wil jij werken in de zorg in de Hoeksche Waard? 
Bij ons kun je niet alleen terecht als je al een zorgopleiding hebt afgerond. Ook voor een stageplek, leerwerktraject en omscholingstrajecten ben je van harte welkom. Tijdens de informatiebijeenkomsten vertellen we je hier graag meer over. 

Meer weten?
Kijk op www.zorgcampushw.nl of neem contact op met één van onze adviseurs (contact@zorgcampushw.nl / 085-7829551).