Ingediend door Katelijn op di, 03/30/2021 - 12:56

Vanaf 1 april gaat de Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard (SPHW) de ongeplande nachtzorg verzorgen voor thuiszorgcliënten van Careyn. Careyn en SPHW gaan samenwerken om zo de acute zorg in de nacht sneller en efficiënter te kunnen leveren.

Zoals in heel Nederland heeft ook de Hoeksche Waard te maken met schaarste van zorgmedewerkers. Dit speelt ook in de thuiszorg. Het ministerie van VWS, zorg-verzekeraars en zorgorganisaties streven er met elkaar naar om beschikbare medewerkers zo efficiënt mogelijk in te zetten. In de Hoeksche Waard hebben Zorgwaard, Alerimus en Heemzicht hun ongeplande nachtzorg al eerder ondergebracht in de Stichting Personen Alarmering Hoeksche Waard. Met de komst van Careyn wordt een extra efficiëntieslag gemaakt. Deze stap past ook in de steeds intensievere samenwerking tussen de verschillende zorgorganisaties op het eiland.

 

Beter voor cliënten en medewerkers
‘Deze samenwerking is voor iedereen beter’, aldus Susanne Veenstra, Careyn regiomanager zorg Hoeksche Waard. ‘Onze cliënten zijn verzekerd van snelle en goede zorg mochten zij die plotseling nodig hebben in de nacht. Voor onze medewerkers betekent het dat ze geen diensten in de nacht hoeven te draaien en dat is ook fijn.’ Careyn blijft overigens verantwoordelijk voor de ongeplande zorg die haar cliënten in de nacht krijgen van SPHW.

 

SPHW is verheugd over de samenwerking met Careyn
‘Fijn dat er weer een samenwerkingspartner in onze regio is aangesloten. Misschien inspireert het ook andere organisaties die zich afvragen hoe de ongeplande nachtzorg te organiseren. Deze keuze van Careyn komt de bereikbaarheid, snelheid van reageren en personele bezetting in de nacht ten goede. Dit is belangrijk voor alle cliënten waar we met elkaar zorg voor dragen op het eiland,’ aldus de voorzitter Raad van Bestuur van SPHW, Nico de Pijper.