Ingediend door Katelijn op do, 10/14/2021 - 07:46

Huiskamer van de Wijk: een ontmoetingsplek van, voor en door iedereen
Iemand die een wandeling maakt of de kinderen naar school heeft gebracht en toe is aan een pauze. Een buurtbewoner die trek heeft in een kopje koffie. Een ouder stel dat graag even een praatje wil. Statushouders die er hun Nederlands komen oefenen. Scholieren die huiswerk maken in hun pauzes. Bewoners van onze locatie die met familie koffie drinken of meedoen aan een activiteit. Leden van een vereniging die samenkomen om hun hobby uit te oefenen. Dat zijn de mensen die je tegen kunt komen in een Huiskamer van de Wijk, want iedereen is welkom. Een huiskamer is een ontmoetingsplek van en voor iedereen. Een plek waar je samenkomt, waar je mee kunt doen aan activiteiten of zelf een leuke activiteit voor anderen kunt organiseren. 

Verbinding stimuleren
De 3 initiatiefnemers Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard willen met deze laagdrempelige ontmoetingsplekken de verbinding in de dorpen stimuleren. Zij organiseren zelf activiteiten in die huiskamers en bieden anderen de mogelijkheid om gebruik te maken van de locaties. Want de invulling van de huiskamers wordt bepaald door de vraag en behoefte van de inwoners. De activiteiten van de Huiskamers van de Wijk zijn daardoor niet op elke locatie hetzelfde. 

Ben je als vereniging/stichting op zoek naar een locatie om samen te komen?  Wil je als inwoner iets organiseren voor andere inwoners? Of heb je gewoon zin om eens een kijkje te nemen? Je bent van harte welkom in één van de huiskamers! 

Meer weten over de Huiskamer van de Wijk?
Kijk dan op www.huiskamervandewijk.nl.