Laatste nieuws

29 jun 2023
Vandaag heeft de gemeente een nieuw contract afgesloten voor het verzorgen van logeerzorg. Alerimus gaat samen met haar zorgpartners Cavent, Heemzicht en Zorgwaard op meerdere plekken in de gemeente logeerzorg bieden. Wethouder Blaak-van de Lagemaat (Zorg en Welzijn): “Met dit nieuwe contract maken we logeerzorg mogelijk in meerdere kernen in de Hoeksche Waard. En door aansluiting van Cavent kunnen we niet alleen ouderen een logeerplek bieden, maar ook mensen met een verstandelijke beperking. Een hele belangrijke en waardevolle toevoeging, vind ik.”
12 apr 2022
Vanaf heden is Logeerzorg nu nog beter in te plannen. Via de nieuwe Logeerzorgagenda ziet u meteen op welke dagen Logeerzorg nog beschikbaar is en welke dagen al zijn geboekt. Is Logeerzorg nog beschikbaar? Dan kunt u ook meteen een reserveringsaanvraag doen.
24 nov 2021
Op verzoek van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en in samenspraak met VNG, ZN en het veld heeft DSP-groep de
24 sep 2021
Veel mensen zorgen voo
28 jun 2021
Wil je weten wat logeerzorg is? Onze collega's Henri, Lotte en Diana leggen het uit in dit filmpje.

Pilot Logeerzorg

Als mantelzorger kan het druk zijn om werk, privé en zorg verlenen te combineren. Bij logeerzorg wordt de zorg van de mantelzorger, in goed overleg, tijdelijk overgenomen. De zorgvrager logeert een korte periode in het Wijkpension Zoomwijck, zodat de mantelzorger even ruimte voor zichzelf heeft. Het verblijf duurt minimaal één dag en één nacht (24 uur). Zo kan de mantelzorger een dag, weekend of week tot rust komen en krijgt zijn/haar naaste de zorg en aandacht die nodig is. Logeerzorg is altijd vooraf ingepland en kan meerdere keren per maand of jaar plaatsvinden.
 
De pilot logeerzorg is een samenwerking tussen Alerimus, Gemeente Hoeksche Waard, CZ Zorgverzekeraar en CZ Zorgkantoor en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

Het project moet antwoord geven op een aantal onderzoeksvragen en meer zicht geven op de behoefte aan logeerzorg in de Hoeksche Waard. De pilot wordt in februari 2021 afgerond.

Marielle Hornstra
Telefoon:
06-81503565
E-mailadres:
marielle.hornstra@thuisindekern.nl

Logeerzorg, een moment om tot rust te komen. Ook voor de mantelzorger.
Al 56 jaar getrouwd zijn ze, meneer (83) en mevrouw Heshusius (75). Ze wonen nog op zichzelf in Strijen, maar vánzelf gaat het niet meer. ‘Ik heb veel zorg nodig.’, zegt Ron. ‘Maar gelukkig is Hannie er elke dag voor mij.’ De lichamelijke zorg vraagt echter veel van zijn echtgenote. Té veel, op een bepaald moment. Daarom maken de twee gebruik van Logeerzorg.  Lees hier hun verhaal.