Ingediend door Katelijn op di, 08/30/2022 - 12:25

Vier jaar geleden startten we onze ontdekkingsreis hoe we de gezamenlijke droom, een Hoeksche Waard waar niemand tussen wal en schip valt, konden verwezenlijken. Op dit symposium doen we verslag van de afgelopen jaren. En liever nog, gaan we met je in gesprek over jouw eigen ervaringen en inzichten. Het programma nodigt uit tot veel interactie en uitwisseling van kennis en ‘lessons learned’. Met een talkshow onder leiding van dagvoorzitter Gert van ’t Hof en een Thuis in de Kern-markt met zes verschillende kramen, waar je in gesprek kunt met projectleiders en ervaringsdeskundigen.

Als samenleving staan we voor een grote opgave waar het gaat om de behoeften van een groeiende groep kwetsbare inwoners. Met Thuis in de Kern hebben wij (Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard) vier jaar geleden samen met diverse partners de schouders gezet onder een ambitieus uitvoeringsprogramma. Dit programma helpt ons op weg naar een toekomst waar niemand in de Hoeksche Waard tussen wal en schip valt. 

In de afgelopen jaren hebben we veel bereikt, maar vooral ook veel geleerd. Het waarmaken van dromen vraagt om doorzettingsvermogen, geduld, flexibiliteit en de bereidheid om fouten te maken en te accepteren dat de werkelijkheid soms weerbarstiger is dan gehoopt. Naarmate de ingezette veranderingen dieper onze organisaties binnenkwamen en we van pilots overgingen tot bredere implementatie, werd ook duidelijk dat we onze samenwerking opnieuw moesten definiëren om de volgende stappen richting onze dromen te kunnen zetten.

We starten de dag om 12.30 uur met een broodje en sluiten  rond 17.00 uur af. Je kunt je hier aanmelden en aangeven welke thema’s jouw interesse hebben.

Graag tot dan!