Ingediend door Katelijn op ma, 05/18/2020 - 11:07

De samenwerkende organisaties van Thuis in de Kern bieden sinds kort zorg-op-afstand. Dit doen zij met de Compaan. Een tablet die specifiek voor ouderen is.

Mevrouw Becker heeft, als eerste thuiszorgcliënt van Zorgwaard, de Compaan ontvangen. Door corona ziet zij haar familie, buren etc. minder en hierdoor voelt zij zich soms eenzaam. De Compaan is voor haar een echte uitkomst. ‘Ik maak snel en eenvoudig contact met mijn familie. We beeldbellen met elkaar. Dat is veel leuker dan gewoon bellen, want zo kan ik hen gewoon zien. En we spelen spelletjes met elkaar, dat is echt heel gezellig.’

Ook heeft zij via de Compaan een directe hulplijn met haar zorgverleners op de dagen dat zij niet bij haar langskomen. Haar medicijngebruik wordt dan gecontroleerd en er wordt besproken hoe het met haar gaat die dag.

De afgelopen week hebben ook een aantal cliënten van Careyn en Alerimus de Compaan gekregen. Cliënten van Heemzicht en Welzijn HW volgen nog. In totaal krijgen 100 inwoners van de Hoeksche Waard de komende tijd de Compaan.

Lees hier meer