Ingediend door Katelijn op di, 05/11/2021 - 09:18

Zorgorganisaties Alerimus, Cavent, Careyn, Heemzicht en Zorgwaard introduceren woensdag 12 mei samen de Zorgcampus Hoeksche Waard. Met dit initiatief bundelen zij de krachten om de instroom van nieuwe zorgmedewerkers te stimuleren. Naast het aanbieden van stage en leerwerktrajecten in de Hoeksche Waard worden er vanuit de zorgcampus ook workshops, klinische lessen en netwerkbijeenkomsten georganiseerd.

Zorgcampus Hoeksche Waard
Onder de naam ‘Thuis in de Kern’ werken zorgorganisaties Alerimus, Cavent, Careyn, Heemzicht en Zorgwaard op meerdere gebieden met elkaar samen. Op 12 mei, de Dag van de Verpleging, treden zij actief naar buiten met het initiatief Zorgcampus Hoeksche Waard.

“Omdat er in de Hoeksche Waard geen mbo- of hbo-zorgopleidingen zijn, zien we dat jongeren vaak buiten de Hoeksche Waard stagelopen.”, aldus directeur Heemzicht Arie Kamerling. “Ze blijven dan dichtbij de opleiding die zij in Rotterdam of de Drechtsteden volgen. Logisch, maar heel jammer voor ons. Niet alleen omdat we mooie stageplekken hebben, maar ook omdat jongeren na hun stage vaak bij diezelfde zorgorganisatie in vaste dienst gaan. Hierdoor missen wij in potentie veel goede, jonge arbeidskrachten. Door samen actief te communiceren over de mogelijkheden van stages en leerwerktrajecten bij Zorgcampus Hoeksche Waard, willen we jongeren stimuleren hun talenten al vroeg in de Hoeksche Waard in te zetten.”

Ruimte tot ontwikkeling
Zorgcampus Hoeksche Waard biedt jongeren de ruimte om zich maximaal te ontwikkelen. In het werk, door mogelijkheden te bieden stage te lopen bij de 5 verschillende organisaties en in diverse disciplines. Van thuiszorg, verpleeghuiszorg tot gehandicaptenzorg en van sociaal maatschappelijk werk, dagbesteding tot specialistische teams en palliatieve zorg. Daarnaast organiseert de zorgcampus ook workshops, klinische lessen en korte snuffelstages bij andere teams of organisaties van Thuis in de Kern.  Ook gemeente Hoeksche Waard ziet het belang van de Zorgcampus. Joanne Blaak-van de Lagemaat, wethouder Zorg & Welzijn: “In de Hoeksche Waard is veel vraag naar gekwalificeerd zorgpersoneel. Aan professionele zorgorganisaties hebben we echter geen gebrek. Ik vind het mooi om te zien dat zij nu de handen ineenslaan bij het aantrekken van nieuwe zorgcollega’s voor ons eiland.”

Gerichte campagne
Op 12 mei, de Dag van de Verpleging, start Zorgcampus Hoeksche Waard met een gerichte social media campagne. Hiermee worden jongeren die een opleiding in de zorg volgen, benaderd en geënthousiasmeerd voor een stage of leerwerktraject bij de zorgcampus. De campagneboodschap luidt: “Zorg jij voor onze cliënten? Wij zorgen voor jou!” Hiermee wordt verwezen naar de uitgebreide mogelijkheden om jezelf tot zorgprofessional te ontwikkelen.

De campagne die naar www.zorgcampushw.nl verwijst, is mede mogelijk gemaakt door gemeente Hoeksche Waard. De gemeente maakt zich met het oog op gebiedsmarketing hard voor een aantrekkelijke werkomgeving. Wethouder Economie Paul Boogaard ondersteunt het initiatief en de campagne: “Het is voor ons eiland goed dat jongeren hier hun loopbaan kunnen opbouwen. Als je hier werkt, dan wil je hier ook graag wonen en ga je hier winkelen en sporten. En dat houdt de Hoeksche Waard vitaal en economisch gezond. Als gemeente zien we het potentieel van deze campagne en ondersteunen wij deze dan ook van harte.”