Ingediend door Katelijn op wo, 09/20/2023 - 17:12

Genieten van het leven. Zo lang mogelijk. Dat zien de meeste mensen voor zich. Maar hoe moet dat als het allemaal niet meer zo makkelijk gaat? Gemeente, HW Wonen, Welzijn HW en de partners van Thuis in de Kern ontwikkelden de Slim Langer Thuis-woning om daar over na te denken. Vandaag openden Joanne Blaak-van de Lagemaat (wethouder Welzijn en Zorg van gemeente Hoeksche Waard) en Dennis Lausberg (directeur-bestuurder HW Wonen) deze woning. In de Slim Langer Thuis-woning zijn handige hulpmiddelen en technische snufjes te vinden, die u helpen veilig en comfortabel te wonen. Zo houdt u zo lang mogelijk het heft in eigen handen en blijft u zelfstandig functioneren. Maak een afspraak, kom binnen, bekijk en probeer de hulpmiddelen. U vindt de woning aan de Witsenstraat 22 in Oud-Beijerland.  

Laat uw thuis passen bij uw persoonlijke omstandigheden 
Gemeente Hoeksche Waard en HW Wonen hebben met diverse partners een uitvoeringsagenda Wonen, Welzijn en Zorg gemaakt. Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat: “Een belangrijk onderdeel van deze agenda is dat inwoners op een veilige en comfortabele manier zo lang als mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen en oud(er) kunnen worden. Dat zij langer eigen regie houden op hun leven en zelfredzaam blijven. Om inwoners te ondersteunen die zelfredzaamheid zo lang mogelijk te behouden, hebben wij samen met HW Wonen, Welzijn HW en de partners van het programma Thuis in de Kern het initiatief genomen tot de Slim Langer Thuis-woning.“

HW Wonen-bestuurder Dennis Lausberg vult aan: “Huurders plezierig te laten wonen is ons doel. Ook als een beperking, wel of niet door ouderdom, een rol gaat spelen. Fijn wonen doet u in een woning die past bij uw persoonlijke omstandigheden. Dit project moedigt onze huurders aan op tijd na te denken over hoe de woning daarvoor geschikt te maken."
  
50 verschillende handige hulpmiddelen direct uit te proberen
De Slim Langer Thuis-woning is een woning met zo’n 50 verschillende handige hulpmiddelen en technische snufjes. De gastheren en -vrouwen geven inwoners, mantelzorgers en ook professionals graag een rondleiding. Zo krijgen zij in de woning uitleg over het gemak en comfort van de verschillende soorten producten. Ook kunnen de hulpmiddelen uitgeprobeerd worden.
 
Kom bij ons langs en stel uw vragen
Welke hulpmiddelen zijn er allemaal? Hoe werken ze? Hoe en wanneer kan ik deze gebruiken?  Waar kan ik het kopen? Allemaal voorbeelden van vragen die u wellicht heeft. Kom langs, dan beantwoorden onze gastheren en gastvrouwen die graag voor u.  

Plan uw bezoek voor een rondleiding
De woning is vanaf donderdag 21 september 2023 tot en met september 2024 elke maandag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur open. Wilt u langskomen aan de Witsenstraat 22 in Oud-Beijerland? Maak dan een afspraak via de agenda op de website www.slimlangerthuiswonen.nl. Of bel Welzijn HW (088-730 89 00). 

Gratis woningscan voor het aanpassen van uw eigen woning 
Het kan zijn dat uw woning zoals die nu is, op termijn niet het wooncomfort biedt dat u dan nodig heeft. Vanuit Lang Leve Thuis kunt u een gratis woningscan laten uitvoeren aan uw huidige woning of aan uw toekomstige koop- of huurwoning. De Lang Leve Thuis-adviseur komt dan langs om de situatie in kaart te brengen. U ontvangt vervolgens een vrijblijvend persoonlijk advies, afgestemd op uw (toekomstige) woonwensen en -behoeften. Kijk op www.langlevethuis.info voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Wilt u meer weten over de woning en de hulpmiddelen die daar te zien zijn?
Kijk op www.slimlangerthuiswonen.nl. Algemene vragen stelt u via 088 – 647 36 47.